مطالب جالب و خواندنی
مطالب جالب و خواندنی 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

سبزیجات و میوه‌ها سرشار از ویتامین‌های گروه A و گروه C بوده و همچنین حاوی مقداری ویتامین B، آهن و مقدار قابل توجهی فیبر هستند.

سبزیجات و میوه‌ها سرشار از ویتامین‌های گروه A و گروه C بوده و همچنین حاوی مقداری ویتامین B، آهن و مقدار قابل توجهی فیبر هستند.

سبزیجات به دلیل نقش موثرشان در تامین سلامت انسان یکی از گروه‌های مهم موادغذایی محسوب می‌شوند و برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها یا ترمیم زخم‌ها، دید در تاریکی و سلامت پوست ضروری هستند. به همین علت توصیه شده است همیشه همراه غذا از سبزیجات تازه استفاده شود.

آلودگی سبزیجات


سبزیجات اغلب به دلیل استفاده از کودهای انسانی و حیوانی، آب آلوده و تماس حیوانات به عوامل بیماری‌زا آلوده می‌شوند. در صورت مصرف چنین سبزیجاتی خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر وبا، حصبه، هپاتیت، اسهال خونی و بیماری‌های انگلی نظیر کیست هیداتیک و آسکاریس وجود دارد.

بنابراین لازم است به دلیل بر طرف کردن آلودگی‌های فوق سبزیجات قبل از مصرف، سالم‌سازی شوند. سبزیجاتی که به صورت خام در تزیین غذا یا همراه ساندویچ و سالاد استفاده می‌شوند نیز باید سالم‌سازی و سپس مصرف شوند.

مراحل تمیز کردن و سالم‌سازی سبزیجات

سالم‌سازی سبزیجات شامل چهار و مرحله اساسی است: پاکسازی، انگل‌زدایی، گندزدایی شست‌وشو.

پاک‌سازی:

ابتدا سبزیجات را به‌خوبی پاک کرده و مواد زاید و غیرقابل مصرف آن را جدا و سپس خوب شست‌وشو دهید تا گل‌و‌لای و مواد زاید از سبزیجات پاک شود.

انگل‌زدایی:

پس از خاتمه مرحله پاکسازی، سبزی پاک شده را در یک ظرف پنج لیتری آب ریخته و به ازای هر لیتر آب سه تا پنج قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید. قدری به هم زده تا تمام سبزیجات در کف‌آب غوطه‌ور شود و پس از چند دقیقه، آنها را به آرامی از روی کف‌آب جمع‌آوری کنید.

ظرف و سبزی را مجددا با آب سالم خوب شست‌وشو دهید تا تخم انگل‌ها و باقیمانده مایع ظرفشویی از آنها جدا شود.

گندزدایی:

برای گندزدایی و از بین بردن میکروب‌های بیماری‌زا بهتر آن است که از مواد گندزدایی مجاز موجود در داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های موادغذایی و طبق برچسب موجود روی آن استفاده شود اما چنانچه در دسترس نبود، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین را در ظرفی محتوی پنج لیتر آب بریزید تا کاملا در آب حل شود.

محلول مزبور ضدعفونی‌کننده است. سبزیجات انگل‌زدایی شده مرحله قبلی را به مدت پنج‌دقیقه در این محلول قرار دهید.

شست‌وشوی نهایی:

پس از اجرای گندزدایی سبزیجات آنها را مجددا با آب سالم و فراوان بشویید تا باقیمانده کلر یا مواد گندزدای به‌کار رفته کاملا از سبزیجات جدا شوند. پس از شست‌وشوی نهایی سبزیجات را می‌توان مصرف کرد.

[ ۱۳٩۱/۳/۳ ] [ ۱۱:۳٦ ‎ب.ظ ] [ سمانه ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

سلام مرسی که از وبلاگ من دیدن میکنین. برای تبادل لینک کافیه وبلاگ منو با اسم مطالب جالب و خواندنی لینک کنین و یه کامنت بذارین مطمئن باشین که در اولین فرصت که کامنتارو چک میکنم لینک میکنم. البته اسم مورد نظرتون برا لینک رو هم بذارین ممنون میشم و اینکه هر چند دنیای مجازی هست اما من ترجیح میدم دوست خوبی برای دوستان لینکم باشم و زود زود بهشون سر بزنم... آلبته تا اونجائیکه وقت داشته باشم.
موضوعات وب
صفحات اختصاصی
RSS Feed

Online User