مطالب جالب و خواندنی
مطالب جالب و خواندنی 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

پس مانده یا غذای باقی مانده یعنی اینکه کسی به عمد یا غیرعمد غذایی را
درست کند و برای وعده های بعدی و روزهای بعدی خود نیز نگه دارد.

برخی خانواده ها غذای مانده را در فریز می گذارند در حالی که در تمامی
منابع علمی این موضوع آمده که پس مانده غذا را نباید فریز کرد و حداکثر تا
48 ساعت می توان آن را در یخچال نگه داشت. هنگام گرم کردن غذا نیز باید
حداقل 60 درجه سانتی گراد به آن حرارت داد. معمولاحرارتی که مجدداً برای
گرم کردن غذاهابه آن ها داده می شود به این حد نمی رسد و این امکان وجود
دارد که میکروب های وارد شده در غذا در آن ها باقی بماند و سبب مسمومیت فرد
گردند.

بنابراین، درست کردن غذا برای 2 وعده و نگهداری آن در یخچال به خصوص برای
خانواده هایی که کودک یا خانم باردار یا شیرده یا افراد مسن، بیمار یا
کسانی که مشکلات ایمنی دارند، مناسب نمی باشد.


ممکن است بسیاری از شماغذای مانده خود را در فریزر بگذارید تا بعدا
دوباره استفاده کنید اما تمامی منابع علمی عنوان کرده اند که پس مانده غذا
را نباید فریز کرد و حداکثر تا 48 ساعت می توان آن را در یخچال نگه داشت.
غذای مانده ارزش غذایی کمی دارد. به همین دلیل بهتر است تا که غذای هر روز
در همان روز پخته و تازه مصرف گردد.

نکته مهم دیگر این است که غذا بعد از پخت، نباید بیش از 2 ساعت بیرون از
یخچال بماند زیرا نگهداری طولانی مدت غذا در خارج از یخچال، روی اجاق یا سر
سفره می تواند باعث آلودگی آن گردد.

ممکن است مصرف غذاهای مانده موجب بروز بی حالی و تهوع در افراد گردد. علاوه
بر این، بررسی پژوهشگران حاکی از آن است که غذاهای مانده و کنسرو شده باعث
پیری بدن می شوند.زیرا بدن ما برای هضم و جذب غذاهای مانده و برخی
موادغذایی و میوه های کنسرو شده باید انرژی و فرایند بیشتری نسبت به غذاهای
تازه مصرف کند. در بدن انسان سالم، موادغذایی تازه و سالم سریع هضم و جذب
می شوند اما جذب و هضم موادغذایی مانده نیازمند فرایندهایی است که باعث
پیری و از بین رفتن بعضی از سلول های بدن می شود و این پیری سلولی می تواند
باعث پیری بدن گردد.

شیوه صحیح نگهداری غذا در یخچال :

اگر غذا را با حجم زیاد در یخچال نگذاربد، زیرا بخش مرکزی غذای داخل ظرف
نمی توانند به همان سرعتی که اطراف غذا سرد می شود، خنک شوند. گرم ماندن
قسمت های مرکزی در طولانی مدت باعث رشد میکروارگانیسم ها و تغییرات آنزیمی
در موادغذایی می شود. البته تغییرات آنزیمی باتوجه به نوع موادغذایی، مختلف
و متفاوت است اما به هر حال گرما هم واکنش های آنزیمی را بالا می بردو
باعث سریع تر شدن رشد و نمو میکروب ها می شود.

جنس ظرفی که غذا در آن در یخچال نگهداری می شود نیز از لحاظ واکنش های
شیمیایی که بین غذا و ظرف رخ می دهد، مهم است. به عنوان مثال :ظروف با روکش
آلومینیومی برای مواد غذایی اسیدی مانند غذاهای حاوی رب گوجه و آب لیمو و
سرکه  مناسب نیست.

همچنین مواد غذایی اسیدی و ترش را داخل ظروف روی نگهداری نکنیدزیرا آلومینیومی که در این ظروف وجود دارد وارد مواد غذایی می شود.

[ ۱۳٩۱/٤/٢٠ ] [ ٦:۱۳ ‎ق.ظ ] [ سمانه ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

سلام مرسی که از وبلاگ من دیدن میکنین. برای تبادل لینک کافیه وبلاگ منو با اسم مطالب جالب و خواندنی لینک کنین و یه کامنت بذارین مطمئن باشین که در اولین فرصت که کامنتارو چک میکنم لینک میکنم. البته اسم مورد نظرتون برا لینک رو هم بذارین ممنون میشم و اینکه هر چند دنیای مجازی هست اما من ترجیح میدم دوست خوبی برای دوستان لینکم باشم و زود زود بهشون سر بزنم... آلبته تا اونجائیکه وقت داشته باشم.
موضوعات وب
صفحات اختصاصی
RSS Feed

Online User